Ungaria. Poliția montează panouri rutiere pentru șoferii români și “rulotele groazei”

loading...

Ungurii au început montarea unor panouri rutiere destinate exclusiv şoferilor români.

Poliţia maghiară a luat această decizie, după ce zeci de şoferi români au fost opriţi şi amendaţi pentru că încălcau mai multe regulamente de circulaţie.
Comitetul de prevenire a accidentelor din cadrul Poliției Județului Győr-Moson-Sopron a instalat un afiș bilingv legat de siguranță în trafic, pe M1, în Ungaria.
Într-o campanie comună cu Comitetul Național de Prevenire a Accidentelor, panoul încearcă să oprească apariţia așa-numitelor “rulote ale groazei” formate de transportatori auto români.
În ultimii ani, în special pe secțiunile de autostrăzi ale M1 și Autostrăzii 1, poliția s-a lovit de mai multe combinații de vehicule din țările est-europene, în special România, unde șoferii au ignorat regulile interne privind remorcarea și încărcarea vehiculelor.
Aceste vehicule supraîncărcate și supradimensionate sunt un factor de risc major pe drum. Pentru a reduce acest lucru, se efectuează inspecții periodice de siguranță rutieră. Scopul campaniei, care tocmai a fost lansată, este de a informa poliția în limba maternă a şoferilor că “rulotele groazei” sunt interzise în Ungaria.

fashiondays.rostarshiners.ro zonia.ro provident.ro