Ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi precipitaţii mixte Zonele afectate

loading...

Vremea continuă să fie urâtă şi în perioada următoare. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă atenţionare valabilă între 11 octombrie, ora 02:00 – 13 octombrie, ora 10:00. Potrivit meteorologilor ploile vor fi însemnate cantitativ, vor fi intensificări ale vântului, iar la munte precipitaţiile vor fi mixte.

În intervalul menţionat aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde majoritatea regiunilor. Ploile vor fi mai însemnate cantitativ la început în jumătatea sudică a teritoriului, iar începând din a doua parte a zilei de marţi, 11 octombrie, mai ales în est, sud-est şi la munte. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi local 40…50 l/mp, cu precădere în Moldova, nordul Munteniei şi al Dobrogei, precum şi în zonele montane.

Pe parcursul zilei de marţi, la munte precipitaţiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, în special la altitudini mai mari şi mai ales în nordul Carpaţilor Orientali se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 55…65 km/h, îndeosebi în est şi la munte, iar pe crestele montane înalte va depăşi 70,80 km/h, viscolind ninsoarea.

Add Comment