Plăcintă cu piept de pui, ideală pentru gustarea de la birou ‎reteta‬ simplă şi gustoasă. Noi am incercat-o

loading...

Această reţetă de plăcintă este ideală pentru micul dejun sau gustarea dumneavoastră delicioasă dinainte de masa de prânz.

Mod de preparare

Aluat  Dizolvăm drojdia în 4-5 linguri de apă călduţă. Cernem făină într-un castron şi punem apă călduţă,oul , praful de sare, drojdia dizolvată şi uleiul. Frământăm până obţinem un aluat elastic. Lăsăm la crescut până pregătim umplutura.

 

Umplutura Spălăm pieptul de pui şi îl tăiem în trei bucăţi. Încingem bine o tigaie grill şi frigem bucăţile de carne câte 2-3 minute pe fiecare parte.Când se răcesc le tăiem cubuleţe. Curăţăm ceapă, o spălăm, o tăiem solzişori şi o călim în cele patru linguri de ulei . Ardeiul îl tăiem cubuleţe iar pătrunjelul îl tocăm mărunt. Într-un castron punem toate ingredientele, condimentăm cu boia, sare şi piper şi omogenizăm.

Punem aluatul pe hârtie de copt şi îl întindem cu sucitorul într-o foaie dreptunghiulară (20×30 cm) Îndreptăm marginile cu o rola (cuţit) şi punem în mijloc pe lungime umplutură. Tăiem marginile oblic în fâşii de cca 2 cm şi acoperim umplutură alternând făşiile de aluat. Transferăm plăcintă cu hârtia de copt într-o tavă şi o ungem cu ou bătut. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 40-45 minute, până se rumeneşte frumos.

Add Comment