Noul premier al României, anunţat de Klaus Iohannis

loading...

Cine va fi noul premier al României? Aceasta este întrebarea care se află pe buzele tuturor românilor după ce premieul Vicor Ponta şi-a anunţat demisia, astăzi.

 

Potrivit legilor şi Constituţiei, Preşedintele Klaus Iohannis are atribuţia de a desemna un prim-ministru interimar care va asigura funcţionarea Guvernului până în momentul formării noului Guvern.

Potrivit articolului 9 al Constituţiei “preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern”.

În aceste condiţii, atribuţiile prim-ministrului interimar vor fi restrânse.

Astfel, în scurt timp preşedintele Klaus Iohannis urmează să anunţe premierul interimar al României.

Primele declaraţii ale lui Victor Ponta după ce a demisionat

“Începând de astăzi, îmi depun mandatul de premier al României. Sper ca depunerea mandatului meu şi al Guvernului să satisfacă nevoile celor care au protestat şi să revenim la raţionalitate”, a spus premierul Victor Ponta.

“Aş vrea să spun câteva cuvinte în calitate de prim-ministru al Guvernului pe care o exercit şi astăzi. În ultimele zile mi-am folosit toate eforturile pentru a ajuta victimele, pe cei care au de suferit şi au avut de suferit în urma tragediei de vineri seară şi vreau să mulţumesc încă odată medicilor care şi-au făcut datoria. Vreau să-i apăr în continuare, pentru că fără pompieri şi fără medici, asemenea tragedii se vor repeta. Merită să-i sprijinim şi să nu considerăm că noi, cei din faţa televizoarelor suntem mai buni decât ei. Răspunderea juridică va fi stabilită de către justiţie şi a început acest lucru. Sper doar să nu fie vorba de răzbunare, ci doar de responsabilitate juridică şi să nu ne păcălim că principalii vinovaţi sunt lăcomia şi responsabilitatea.

În acelaşi timp am obligaţia să constat supărarea legitimă care există în cadrul societăţii şi dorinţa şi mai legitimă de avea responsabilităţi mai mari decât patronii de la firma respectivă. Oamenii simt nevoia de mai mult şi nu mi se pare corect să las această responsabilitate pe umerii celorlalţi. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte importantă de societate îl aşteaptă.  Cred că ar fi o mare greşeală să mă bat cu oamenii şi vor avea toţi de suferit. Vreau să spun că supărarea oamenilor nu trebuie să degenereze într-un joc politic sau jocuri de putere cu efecte negative imposibil de anticipat şi cred că agresivitatea, intoleranţa şi violenţa verbală e un cost pe care nu trebuie să ni-l asumăm dacă vrem să trăim într-o ţară care se îmbunătăţeşte. Sper ca depunerea mandatului meu şi al Guvernului să desfacă aşteptările protestatarilor şi să revenim la raţiune pentru ceea ce e de făcut în România. Procedurile politce urmează în cursul zilei. La ora 4 vom avea o şedinţă de guvern şi vom pregăti perioada de tranziţie către viitorul Guvern”, a declarat Victor Ponta, după demisie.

fashiondays.rostarshiners.ro zonia.ro provident.ro