Majestatea Sa, Regele Mihai I a fost, înainte de toate, un om. Și, ca oricare om, a trecut și prin tot felul de zbateri interioare, de probleme sentimentale și a experimentat, din plin, fiorii iubirii.

Majestatea Sa, Regele Mihai I a fost, înainte de toate, un om. Și, ca oricare om, a trecut și el prin tot felul de zbateri interioare, d eprobleme sentimentale și a experimentat, din plin, fiorii iubirii.

Viaţa Regelui Mihai a fost una tumultoasă, cel puţin în tinereţe, iar tatăl lui, Regele Carol al II-lea a fost cel care l-a „cuplat” pe fiul lui cu prima lui iubită, prin intermediul Elenei Lupescu. Este vorba de o tânără numită Yvonne, „recrutată” pentru relaţia cu tânărul Mihai de chiar amanta regală Elena Lupescu. În această relaţie a fost implicat şi aghiotantul lui Carol al II lea, comandorul Ştiubei – care se pare că ar fi avut şi el o relaţie intimă cu iubita lui Mihai.
Povestea de dragoste dintre regele Mihai şi Yvonne a durat aproape doi ani, din 1937 până în 1939, când în urma unor negocieri dificile, iubita regală ar fi primit două milioane de lei pentru a părăsi România. Dispariţia bruscă a iubitei Regelui Mihai avea să-i provoace acestuia disperarea.
Relaţia lui Mihai cu Yvonne s-a „aşezat” în cursul anului 1938, însă în 1939 Carol al II lea a decis că este cazul ca ea să ia sfârşit.
Pentru încheierea relaţiei a fost delegată tot Elena Lupescu, cea care i-a cuplat, pentru a purta discuţiile necesare. Nu se ştie ce şi-ar fi dorit Yvonne, însă cert este că nu a vrut să renunţe foarte uşor la relaţia cu moştenitorul coroanei regale. Pentru a-i alina durerea, regele Carol al II lea a aranjat o croazieră regală, după ce a rezolvat plecarea Yvonnei, croazieră în mijlocul unei veri fierbinţi, când întreaga lume se pregătea de război.

Apoi, Mihai s-a îndrăgostit de Lulu, o domnişoară zveltă, fiica unui mare industriaş. Între cei doi a fost dragoste la prima vedere şi pasiunea dintre ei a făcut ca preocupările Regelui pentru maşinile sport şi bărcile cu motor să pălească.