Ingredientul care iti face clatitele pufoase. Pana acum nu le-ai pregatit asa

loading...

Clătitele sunt cel mai rapid şi gustos desert care poare fi savurat la orice oră a zilei. Chiar şi cea mai neîndemânatică gospodină poate prepara în scurt timp aceste delicioase gustări.

Clătitele sunt la îndemâna oricui, sunt foarte uşor de preparat, iar costul pe care îl implică este foarte redus. Chiar dacă pot fi preparate de orice gospodină, trebuie evitate anumite greşeli care vor ruina desertul apetisant, notează prevention.com.

Pentru amestecarea aluatului nu se foloseşte o spatulă sau o lingură de lemn. Cel mai indicat este să folosiţi un tel. Pentru a avea o compoziţie pufoasă folosiţi un tel mare.

Chiar şi atunci când mixaţi faceţi greşeli.
Un aluat bătut prea mult este chiar mai rău decât un amestec plin de cocoloaşe. Cu cât amesteci mai mult, cu atât glutenul se va dizolva mai mult în aluat, ceea ce înseamnă că la final vei obţine clătite tari, în loc de unele pufoase şi fragede.
Mare grijă!

Poate că nu sunteţi o persoană răbdătoare, dar atunci când faceţi clătite trebuie să fiţi liniştiţi şi răbdători. După ce aţi făcut compoziţia, aceasta trebuie să se odihnească
Aluatul trebuie lăsat la odihnit între 5 şi 20 de minute.

În momentul în care coaceţi clătitele, fiţi atenţi ce grăsime folosiţi.
Deşi cele mai multe reţete recomandă folosirea untului, acest lucru trebuie schimbat. Puteţi folosi uleiul de măsline sau chiar cel de rapiţă. Untul provoacă fum şi se poate arde în tigaie.

Atenţie şi la temperatura aragazului. Probabil abia aşteptaţi să gustaţi clătitele, dar nu le grăbiţi. Atunci când temperatura este prea mare, clătitele se vor arde chiar înainte de a se coace. Pentru clătite crocante la exterior şi pufose în interior, setaţi aragazul la o putere medie şi lăsaţi tigaia să se încălzească timp de aproximativ 3 minute înainte de a pune compoziţia.

Dacă veţi evita aceste mici greşeli, cu siguranţă veţi prepara cele mai bune clătite.

fashiondays.rostarshiners.ro zonia.ro provident.ro