Fostul președinte, Traian Băsescu,a făcut praf spațiul Schengen despre care a spus că este prăbușit din cauza corupției.

loading...

Fostul președinte, Traian Băsescu,a făcut praf spațiul Schengen despre care a spus că este prăbușit din cauza corupției. Acesta l-a atacat și pe vicepreședintele CE, Frans Timmermans. “Să-și ia refugiații acasă, pentru că România nu trebuie să fie solidară cu cei nesăbuiți care au cedat la presiunile minorităților.”

Băsescu a calificat anunțul președintelui Klaus Iohannis privind primirea a circa 1.700  de refugiați drept ”o concesie” pe care România nu trebuia să o facă, pentru că nu e datoare țărilor care au considerat că este ”incapabilă” să-și apere frontierele și nu au acceptat-o în Schengen.

”Cei care se uitau de sus la România… că ei sunt în Schengen. Uitați-vă că nu sunt în stare să-și protejeze frontierele nu de anul acesta și nu de luna trecută, de vreo trei ani. În schimb, n-au încetat o clipă să dea lecții României. Sunt țări mai corupte decât România în interiorul UE. Ceea ce nu înseamnă că România nu trebuie să nu lupte împotriva corupției. Este problema noastră. Spațiul Schengen este prăbușit din cauza corupției”, a comentat fostul președinte, Băsescu.

Fostul lider de la Cotroceni nu l-a iertat nici pe ”profesorul olandez,” Frans Timmermans, căruia i-a transnis să ia refugiații acasă la el.

”Timmermans, ca ministru de externe al Olandei ne dădea lecții, la fel și ambasadorul Olandei, Matthijs van Bonzel. Domn’ profesor olandez să-și ia refugiații la el acasă, că nu prin Portul Constanța intră droguri în UE, ci prin Portul Rotterdam. Știau că și la ei e putregai, aveau grijă să pună în valoare doar putregaiul din România, pe care noi, cinstit, îl recunoaștem. Fraților, da’ ce-i la voi!””, a atacat Băsescu.

Totodată, el l-a contrazis pe Klaus Iohannis, care a declarat că asupra României nu există presiunea vreunui val migraționist. Băsescu a precizat că de vreo 2-3 ani există presiune pe frontierele României cu Ucraina, cu Serbia și chiar cu Bulgaria, dar România a reușit să gestioneze ”exemplar” acest lucru ”nefiind în marele spațiu Schengen”. Băsescu a mai explicat că România a fost ”extrem de selectivă în a acorda azil”.

”De unde până unde, peste noapte, trebuie să fiu solidar cu cei care au fost nesăbuiți? Cu cei care n-au rezistat la presiunea minorităților de la ei din țară, cu cei care au jucat pentru voturile celor cărora le-au acordat cetățenie peste noapte?” s-a întrebat fostul președinte.

Add Comment