COD ROŞU de CUTREMUR! Până marţi, s-ar putea produce un seism de 7 grade! AVERTISMENTUL seismologilor

loading...

California se afla in alerta rosie, dupa ce expertii seismologi au avertizat ca un cutremur cu magnitudinea de 7 ar putea lovi, pana marti, acest stat american.

Seismologii din Nevada sustin ca o serie de 200 de mini-cutremure poate declansa unul mare, care este asteptat sa se produca in zona de mult timp. Alerta, care va ramane in vigoare pana marti, 4 octombrie, a fost emisa dupa o serie de cutremure cu magnitudini cuprinse intre 1,4 si 4,3, produse in capatul sudic al faliei San Andreas.

Avertizarea COD ROSU a fost emisa de Oficiul Serviciilor de Urgenta al statului California, iar directorul Oficiului, Mark Ghilarducci, a declarat: “California este tara cutremurelor. Trebuie sa fim intotdeauna pregatiti si sa nu lasam garda jos”.

Expertii seismologi au declarat ca probabilitatea producerii pana marti a unui cutremur de o magnitudine 7 sau mai mare in sud-vestul Californiei este de maxim 1 la 100, scrie bzi.ro. In cazul in care ar avea loc, seismul s-ar simti inclusiv in Las Vegas, oras aflat la 400 km distanta de asa-zisul epicentru.

 

Add Comment