Cele mai bune sarmale de post! Reteta de la maicute Sunt delicioase si se fac rapid! Da-i SHARE retetei pentru a vedea toti cei care postesc

loading...

Ingrediente:
– 2, 5 kg varza acra
– 800 g ciuperci
– 300 g orez
– 350 g morcovi
– 500 g ceapa
– 1 telina mica, rasa
– 150 ml ulei
– 100 g granule soia
– 2, 3 felii de paine
– 20o ml bulion
– 2, 3 linguri pasta de rosii (groasa)
– 2 legaturi marar
– 2, 3 foi de dafin

– 1 ramurica uscata de cimbru

Mod de preparare:
Se pregatesc din timp ingredientele: se fierb granulele de soia in apa bine condimentata, se strecoara si se lasa la racit. Se pune orezul la inmuiat in apa calduta. Se maruntesc ciupercile, cu tot cu picioruse, si ceapa (la robot sau cu cutitul). Se rad morcovii si telina.

Se taie painea in cuburi mici si se coc in cuptorul incins pana se rumenesc usor. Se desfac foile de varza si se spala; se scot apoi cotoarele si se toaca. Ele vor fi asezate, impreuna cu foile de varza care se rup, pe fundul oalei si deasupra sarmalelor gata rulate.

Se pregateste compozitia de sarmale: se incinge uleiul intr-o cratita incapatoare. Se adauga ceapa tocata si se caleste in uleiul fierbinte pana devine sticloasa. Se presara sare si se adauga orezul inmuiat. Se amesteca bine. Se adauga ciupercile, morcovii rasi si telina, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

 

Se toarna bulionul, se presara piperul, se gusta de sare; se adauga acum granulele fierte de soia, impreuna cu crutoanele de paine. Se ia cratita de pe foc si se lasa la racit. Se toaca mararul si se adauga impreuna cu pasta de rosii in compozitia racita. Se amesteca totul foarte bine.

 

Se ruleaza sarmalele si se aseaza in oala tapetata cu varza maruntita, cimbru si foi de dafin. Se toarna bulionul peste sarmale si se completeaza cu apa, sa treaca bine peste ele. La sfarsit se adauga un strat de varza tocata. Se fierb sarmalele 30-40 de minute.

Add Comment